Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ο Κώστας κάνει πόλεμο με γιους, θυγατέρες, ανίψια, εγγόνια, παραπαίδια, κουμπάρους, θειες και όλο το δεξιό συγγενολόι…

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Έθνους για τον τρόπο λειτουργίας των πολιτικών εκπροσώπων των κοτζαμπάσηδων, των φεουδαρχών και ολιγαρχών της ελληνικής κοινωνίας. Ο καραδεξιός υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γκιουλέκας, ο νέος εγκάθετος και φυτευτός της ΝΔ στα δημοτικά πράγματα της πόλης, διαπραγματεύεται με το βαθύ κράτος του δεξιού καθεστώτος του δήμου ώστε να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του, τους γιους, τις θυγατέρες, τις ανιψιές και λοιπά συγγενικά λιμά των πολιτικών δεινόσαυρων της παράταξης Παπαγεωργόπουλου. Δηλαδή να χάσει η πόλη από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αυτά τα μπουμπούκια; Δεν γίνεται.
Που θα περιφέρουν τις μούρες τους οι καλοθρεμμένοι γόνοι των πατεράδων που τόσα χρόνια ρήμαξαν δήμο και χώρα; Να μη τους δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να σουλατσάρουν εκτός από τα διάφορα επώνυμα στέκια και στο δήμο; Δικό τους είναι το μαγαζί να πάει χαμένο; Εδώ ο Κώστας ο Καραμαλάπας ούτε περίπτερο δεν είχε διοικήσει και του δώσανε τη χώρα.  Διαβάζουμε λοιπόν ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Ασπασίδης προωθεί τον γιο του Μανόλη, δικηγόρο. Ο Κώστας Εγγλέζος (επί χρόνια αντιδήμαρχος κ.λπ.), ωθεί να τον διαδεχθεί ο 30χρονος γιος του, Πέτρος. Ο Δημήτρης Δημητριάδης, που διετέλεσε και δήμαρχος ( ανέκδοτο) θέλει να προωθήσει τον γιο του Σωκράτη. Ο βουλευτής της ΝΔ στον Εβρο, Αλέξανδρος Δεμερτζόπουλος, προωθεί την κόρη του Μελίνα. Ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Μακραντωνάκης, προωθεί την κόρη του Τζελίνα που είχε εκλεγεί νομαρχιακή σύμβουλος με τον Π. Ψωμιάδη.
Σου λένε έτοιμο το τραπέζι, στρωμένο. Οι ψηφοφόροι μας που έχουν ρουσφετοδοτηθεί τι θα κάνουν θα ψηφίσουν. Κι αυτοί παιδιά έχουν. Σόι πάει το βασίλειο. Να τους χαίρεσαι ρε Κωστάκη ανεξάρτητε. Διότι αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της παράταξης. Ως πολιτικοί κλώνοι των γονέων τους θα εγγυηθούν ακόμα χειρότερες ημέρες για την πόλη. Τσιμέντο να γίνει και τούβλο ότι έχει απομείνει από πράσινο στη πόλη. Οι άχρηστοι πατεράδες τους που έχουν μετατρέψει σε χαβούζα ανθρώπων την Θεσσαλονίκη έχουν θέσει τα θεμέλια. Οι γόνοι τους άσχετοι και απαίδευτοι, όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί, θα την αποτελειώσουν. Αλλά γιατί έχουν δικαίωμα να μπουν στο συνδυασμό ο Πετρακάρχις, ο Σωκρατικούκος, το Μανολάκη, η Τζελινουρίτσα και η Μελινουλάρα; Ποιο κληρονομικό δίκαιο τους δικαιώνει; Οι εκβιασμοί των δεινοσαύρων - κοτζαμπάσηδων της πόλης; Δεν έχουν που αλλού να παίξουν με τα κουβαδάκια τους τα άχρηστα μούλικα; Κωστάκη ανεξάρτητε της δεξιάς και της προσόδου να τους χαίρεσαι τους κλώνους. Αλήθεια με τον βαψομαλλιά Αθανάσαρο τι θα κάνεις; Με το άλλο πολιτικό μέγεθος τον Καπετανόπουλο πως θα κινηθείς; Το Αθανάσαρο και το Καπετανόπουλο είναι σκληρά καρύδια. Με τον Λε – μούσια τι θα πράξεις; Εδώ σε θέλω κάβουρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου