Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Αναστενάζουν οι πράσινοι υποψήφιοι σε Εύοσμο και Αμπελόκηπους…


Μαλλιά κουβάρια και στον Εύοσμο οι «προοδευτικοί δημοκράτες». Τρέχουν και δεν φτάνουν. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στηρίξει τον συνασπιστή Λάκη Καφαρίδη για υποψήφιο δήμαρχο αλλά ο ΣΥΝ όχι. Και η πλάκα συνεχίζεται. Μερίδα των «πασόκων» έχουν τσατιστεί και δεν θέλουν Λάκη αναφωνώντας όπου σταθούν και όπου βρεθούν «τσου ρε Λάκη» ενώ άλλοι τον αποκαλούν υποτιμητικά Λαλάκη και συχνά χρησιμοποιούν τη φράση «Λαλάκη έλα να φας το αυγό σου».
Βέβαια όσοι ασκούνται στο στον Εύοσμο το έχουν χάσει προ πολλού. Στις περασμένες δημοτικές εκλογές το 2006 πολλοί εξ αυτών ψήφισαν τον καραδεξιό Χατζηβρέττα που δεν είχε το γαλάζιο χρίσμα. Τους βόλευε τότες ο ανεξάρτητος βαθυγάλαζος Χατζητέτοιος. Και για αυτό είχε γίνει «τούρμπο» και έβριζε τα «θεία» των πράσινων βολευτών ο τότε πράσινος υποψήφιος Πετρίδης. Τον είχαν μοσχοπουλήσει οι δικοί του πριν ο κόκορας ξεροβήξει.
Τώρα πολλοί εξ αυτών, εκτός από όσους έχουν «ευεργετηθεί» από τον Χατζηβράστον, το παίζουν αντιδεξιοί. Αλλά δεν τους «κάθεται» δεν τους αρέσει ο Λάκης διότι θα χάσουν το μέλι της εξουσίας. Ψάχνονται και μερικοί βλέπουν προς Λαφαζανίδη μεριά ο οποίος πριν από κάτι δεκαετίες δήλωνε κι αυτός αριστερός ψάλτης. Έτσι κακώς εχόντων των πραγμάτων οι αλχημείες του Πασοκιστάν και των παραφυάδων του θα ξανακάνουν δήμαρχο τον Χατζηβρέχτον. Μεγάλη δημαρχάρα ο «ύστερος». Έπεισε τον άμοιρο λαό, αυτός ντε που κατά τα ιδεολογήματα του ΚΚΕ δεν φταίει ποτέ για τίποτα διότι παραπλανήθηκε, ότι είναι ο μισότυφλος μεταξύ των αόμματων. «Ο αααοοοόμματος» που λέει ο Φωτόπουλος στην κάλπικη λίρα.
Έτσι ο Λάκης θα μείνει με το πράσινο χρίσμα και το ροζέ της ΔΗΑΡΙ (βλ. Δημοκρατική Αριστερά). Ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο ο οποίος μπορεί να είναι η συνδικαλίστρια Δέσποινα Χαραλαμπίδου ή ο Ανέστης Βασιλειάδης. Λέτε να πιάσουν το 3%; Διότι ως γνωστό τα συνασπιστήρια έχουν μεγάλη πέραση στις δυτικές συνοικίες. Ως πλάκα…

Στους Αμπελόκηπους

Στο διπλανό δήμο η «ωραία» κοινωνιολόγος Βούλα Τεκτονίδου προσπαθεί να μαζέψει τους να την στηρίξουν αλλά μάταια. Έχει βγει παγανιά ο Κριθαρίδης και την κόβει παντού διότι θεωρεί ότι η Κυριακούλα – από προκύπτει ρε παιδιά το Βούλα;- μετά από παρέμβαση Καστανίδη του έκλεψε τη θέση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Έτσι της φτωχής Βουλός της μένει το χρίσμα και ένα τοπικό ΠΑΣΟΚ μοιρασμένο διότι ο Νικ δε Κρίθ έχει άκρες στις δυτικές συνοικίες. Ασε που ο Κυρίζογλου έχει ταΐσει με τόνους τυροπιτάκια τον άμαχο και άμαθο πληθυσμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου