Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Οι λαγοί της διαπαραταξιακής και η απόφαση για κοινό υποψήφιο...

Στα τέλη Αυγούστου (λένε για τις 23/8) θα αποφασίσει η διαπαραταξιακή τον κοινό υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η “Διαπαραταξιακή Επιτροπή” (συμμετέχουν οι παρατάξεις και κινήσεις, “Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια” - Χ. Αράπογλου, “Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας” - Τ. Μηταφίδης, “Οικολογία-Αλληλεγγύη” - Μ. Τρεμόπουλος, “Δημιουργική Πόλη” - Τ. Τζήκας και “Αλλάζουμε την Πόλη” - Β. Μεταλληνού, “Δώδεκα” Κ. Νικολάου) θα καταλήξει λέει με πολιτική απόφαση στον κοινό υποψήφιο.
Δηλαδή πως θα γίνει αυτό; Ποιος θα αποφασίσει; Οι επικεφαλής των παρατάξεων – κινήσεων; Οι συνελεύσεις των μελών των σχημάτων; Τα κόμματα;
Πάντως οι πρώτες ρωγμές δεν θα αργήσουν. Μαθαίνουμε ότι μετά από σύσκεψη κορυφής στη Θεσσαλονίκη οι Συριζαίοι- Συνασπισταίοι ετοιμάζονται να την κάνουν, διότι το σενάριο απαιτεί μεγάλη δόση από τρόικα και παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του Μηταφίδη, τόση δεν την αντέχουν. Άσε που έχουν να συγκριθούν και με το ΔΗΑΡΙ του Κουβέλη που παίζει Μπουτάρη. Πολλοί βέβαια ρωτούν, τι σόι αριστεροί είναι χέρι - χέρι με τον βιομήχανο Ευθυμιάδη και τον έμπορο Τζήκα; Αυτό τους χάλασε; Μπούρδες. Αν είχαν πολιτική πρόταση δεν θα έτρεχαν πίσω από Τζήκες και Τελευταία επανακάμπτει και ο Σπυρέτος ο Βούγιας. Δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης και πρότεινε Μπουτάρη. Χα χα χα. Βρε τον Σπύρο που… έμαθε. Θέλει κι αυτός αλλά ήδη έχει καεί δύο φορές.  Μαζί με την Χρυσούλα κάνουν το δίδυμο των… δύσκολων. Τραβάτε με κι ας κλαίω. Η Αράπογλου εδώ και μήνες το παίζει «ανοργασμική» με τα δημοτικά. Δεν την ερεθίζει λέει η ιδέα του δήμου διότι το ΠΑΣΟΚ της φέρθηκε απρεπώς. Έχει δίκαιο. Της έκατσε η ιστορία και έτρεχε στα δικαστήρια για τις υπεξαιρέσεις και το ΠΑΣΟΚ πετούσε αετό διότι τόσα χρόνια μια χαρά τα είχε βρει στο δήμο με τη καραδεξιά. Η νεοδεξιά με την παραδοσιακή δεξιά δεν έχει να χωρίσει τσανάκια. Τους ενώνει το φαΐ και η κουτάλα. Τα Πασόκια να πουν πρώτα και εδώ και τώρα τι θα κάνουν με τα λαμόγια του δήμου. Με όλα τα λαμόγια, ακόμα και τα δικά τους. Θα τους στείλουν όλους να μαζεύουν σκουπίδια;
Πάντως όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπαραταξιακής, στο παρελθόν, με κάποιο τρόπο, στήριξε Βούγια στα δημοτικά και κινείται στον ίδιο πολιτικό και κοινωνικό περίγυρο: λίγο από κεντροαριστερά, λίγο από ευαισθησία στα κοινωνικά, πολύ από καραμπινάτη αστική ιδεολογία του κέντρου νέας κοπής καθώς οι γριές και οι γέροι αστοί του κέντρου ψηφίζουν φασίζουσα δεξιά και όχι νεοδεξιά, μπόλικη επιχειρηματικότητα και μπίζνα, διαπλοκή εδώ και πολλά χρόνια με την εξουσία του ΠΑΣΟΚ και φυσικά μοντέρνος πλυμένος και αρωματισμένος καθωσπρεπισμός σε σχέση με το καραδεξιό καθεστώς στο δήμο που έχει καταντήσει σκουριασμένη και μουχλιασμένη παλιατζούρα του Μπίτ Παζαρ.
Παίζει λοιπόν και ο Σπυρέτος (ίσως ως ύστατη λύση) αλλά και η Χρυσούλα. Και φυσικά ο Μαγειριώτης που τελευταία πυκνώνει τις εμφανίσεις του στην περιοχή διότι καλοβλέπει και την περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ αν εκτιμήσει ότι αντέχει, λογικά θα πάει με σκληρή κομματική υποψηφιότητα. Έτσι κι αλλιώς οι άλλοι λαγοί είναι. Αν δεν ήταν λαγοί δεν θα έτρεχαν στην διαπαραταξιακή.
Το άλλο το σενάριο θέλει Μπουτάρη. Ο κυρ Γιάννης είναι επιλογή ανάγκης για το ΠΑΣΟΚ. Κινείται στον ίδιο ακριβώς χώρο με Ευθυμιάδη - Τζήκα και λοιπές προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δηθενιές του τύπου 12 και ποδηλατώ και σε σκέφτομαι «ω Θεσσαλονίκη!». Το φτωχομάνα, έφυγε διότι ο λαός ως γνωστόν βλέπει τηλεόραση. Ο κυρ Γιάννης είναι αυτοφυές, πρωτογενές υλικό σε σχέση με τους άλλους λαγούς. Και πιο ειλικρινής. Πονηρός μεν αλλά πιο ευθύς. Γι αυτό απομακρύνθηκε κάπως από την διαπαραταξιακή. Για να μπορεί να διαπραγματευτεί. Αφού λοιπόν βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να μαντρώσει μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους στην διαπαραταξιακή, την έκανε ελαφρώς στην άκρη και βλέποντας κάνει. Παίζει σύστημα μέσα – όξω. Λέει να τα βρούμε ρε παιδιά και τελευταία κατεβάζει στον πάνελ διάφορους μαιντανούς και ετοιμάζεται διότι έχει στήσει ένα ολόκληρο μαγαζί το οποίο δεν θα εγκαταλείψει τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να διαλύσει τη χώρα. (Γειά σου ρε κωπηλάτη - πρόεδρε της σοσια… ληστικής διεθνούς).
Το τρίτο σενάριο δείχνει προσωπικότητα πανεπιστημιακού κύρους όπως ο Καζάκος η ο άλλος ο βαψομαλλιάς ο Παπαγεωργίου με εναλλακτικό τον Τρεμόπουλο. Τι και ποιος θα κάτσει λίγη σημασία έχει. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που το μόνο που θα μπορέσουν όλοι αυτοί να κάνουν είναι ένα φρεσκάρισμα στο μπογιάτισμα.
Η «βρώμα» της πόλης και οι δυσκολίες της είναι τεράστιου μεγέθους και μόνο ένα κίνημα πόλης θα άντεχε να αλλάξει τα πράγματα. Κίνημα πόλης πραγματικό που δεν χρειάζεται να έχει την διαχείριση, αλλά να υπάρχει εμπράκτως με ζωντανές διαδικασίες και να πιέζει για λύσεις εδώ και τώρα. Αλλά στην ψωροκώσταινα των κοτζαμπάσηδων, αριστερών και δεξιών, ο λαός ψηφίζει παλαιοκομματικά και ρουσφετολογικά. Πάλι δηλαδή θα δικαιώσει τους έχοντες και κατέχοντες…                 

1 σχόλιο:

  1. Telika ti lete na fygei h oxi o Papageorgopoylos? Dioti polý to gyroférnete kai ólous touw katakrínete...

    ΑπάντησηΔιαγραφή