Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ιστοριες για υποψηφίους 1

Εγκαινιάζουμε σήμερα μια νεα κατηγορία την οπoία βαφτίσαμε "ιστορίες για υποψήφιους". Πρόκειται για περιστατικά που συνεβησαν σε προηγούμενες δημοτικές / νομαρχιακές εκλογές και έχουν φοβερή πλάκα. Επειδή κατά βάθος είμαστε καλοί άνθρωποι θα αναφέρουμε τα περιστατικά χωρίς ονόματα.
Εαν θέλετε να συνεισφέρετε και εσείς κάθε προσφορά δεκτή στο dimotikiagora@yahoo.gr...


Η πρώτη ιστορία μας έχει να κάνει με περιφερειακό δήμο στο οποίο κατοικούν πολλοί πρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ. Ο πονηρός υποψήφιος δήμαρχος προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους έταζε πεντοχίλιαρα στους καημένους τους Ελληνοπόντιους.

Η συμφωνία ήταν απλή. Πήγαιναν στο εκλογικό κέντρο, όπου τους περίμενε ο νταλαβερτζής που είχε τοποθετήσει ο υποψήφιος δήμαρχος, αυτός έσκιζε το πεντοχίλιαρο στη μέση και έπαιρναν οι ψηφοφόροι το μισό χαρτονόμισμα μαζί με το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Αφού εκτελούσαν το καθηκον τους και ο τσιλιαδόδος της κάλπης πιστοποιούσε ότι ψήφισαν "αμερόληπτα", έβγαιναν και παραλάμβαναν το υπόλοιπο χαρτονόμισμα.

Η δουλειά πήγαινε καλά όταν κατα το μεσημερι έγινε το κακό. Ένας από τους μάστορες την μπέρδεψε τη δουλειά με αποτέλεσμα άλλο πεντοχίλιαρο να κόβει στη μεση και άλλο να δίνει για συμπλήρωμα. Το αποτέλεσμα ήταν τα δυο κομμάτια να μην ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως φυσικά και οι αριθμοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτά.

Και επειδή πολλά πράγματα είναι οι ελληνοπόντιοι, αλλά δε φημίζονται για την υπομονή τους, ειδικά σε οικονομικά θέματα, άρχισαν να πέφτουν οι ψιλές διότι οι ψηφοφόροι θεώρησαν ότι έγινε εσκεμμένα για να μην πάρουν τα φράγκα.

Τελικά πριν ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος βρέθηκε η λύση. Συγκεντρώθηκαν όλα τα χαρτονομίσμτα και ανέλαβε η επιτροπή σωτηρίας να τα ταιριάξει μεταξύ τους ώστε να ικανοποιηθούν οι ψηφοφόροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου