Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Δανιηλίδης- Λαδόπουλος: Μάχη για το δήμο Επταπυργίου

Όταν πριν από μερικούς μήνες ακούστηκε για πρώτη φορά ότι υπάρχει πιθανότητα συννένωσης μεταξύ του δήμου Συκέων και της Νεάπολης η πρώτη αντίδραση ήταν ότι εύκολα ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης θα κατόρθωνε να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε ακολουθησαν αρκετά επεισόδια, καθώς τη μία ο δήμος Νεάπολης έμενε αυτόνομος, την άλλη πήγαινε με Πολίχνη για να καταλήξουμε στο σημερινό σχήμα όπου Νεάπολη και Συκιές θα είναι μαζί με τον Αγιο Παύλο και τα Πεύκα οι δήμοι που θα συγκροτήσουν το νέο δήμο Επταπυργίου όπως πιθανότατα θα ονομαστεί.


Τα δεδομένα λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα κυριολεκτικά έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή οι δύο μονομάχοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Οι παραγοντες που θα επηρεάσουν το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολλοί .


Το πρώτο είναι οι σχέσεις με τους βουλευτές. Ο Δανιηλίδης έχει καλή σχέση με την Αράπογλου και το Ρομπόπουλο μέτρια με τον Βενιζέλο και το Βούγια και κακή με τους Καστανίδη, Καϊλή και Μαγκριώτη.
Ο Λαδόπουλος έχει καλή σχέση με τους Βενιζέλο, Καιλή, Βούγια, Ρομπόπουλο και μέτρια με όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή σε σχέση με το Δανιηλίδη δεν έχει έχθρες στοιχείο που μπορεί να αποβεί καθοριστικό.


Χαρακτηριστικό είναι το άδειασμα των τελευταίων ημερών του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Συκεών Αντώνη Σαουλίδη προς τον Δανιηλίδη. Άδειασμα που δείχνει προθέσεις του βενιζελικού στρατοπέδου στο οποίο ανήκει ο Σαουλίδης…
Το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι ο Λαδόπουλος έχει μηδενική αναφορά στο δήμο Αγίου Παύλου. Εκεί όμως παίζει μπάλα ο Βενιζέλος και ενδέχεται τα «πουλέν» του Οικονόμου, Βασιλειάδης, Σουλιάρας, Καραηλία αλλά και Μάτης να κάνουν μια χαρά τη δουλειά για το Λαδόπουλο…


Το δεύτερο είναι τα εσωτερικά μετωπα που έχουν και οι δύο. Ο Λαδόπουλος το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθεί με πλάγιους τροπους να προσεγγίσει την πλευρά Χατζησάββα- Φασφαλή. Αν κατορθώσει να κλείσει το μέτωπο αυτό τότε θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα.
Αντίθετα ο Δανιηλίδης αφήνει τους αντάρτες να κινηθούν όπως νομίζουν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αρκετοί από αυτούς, Σβώλης Ταχμεζίδης ( τοπάρχης του Καστανίδη στην ευρύτερη περιοχή), φέρονται να έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Λαδόπουλο.


Τρίτος παράγοντας το ΠΑΣΟΚ. Μετά τη συννένωση ο συγκεκριμένος δήμος θα βρίσκεται στους πρώτους 20 της χώρας πληθυσμιακά. Οπότε το κόμμα όπως συνηθίζει θα πρέπει να δώσει χρίσμα. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι τα κριτήρια και το κυριότερο αν σε αυτά θα ισχύσει ότι δήμαρχος που έχει περισσότερες από τρεις θητείες δεν θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου