Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Μακεδονία: Κάντο όπως το Πρώτο Θέμα

Με τη συνταγή «Πρώτου Θέματος» ( παίρνουμε ένα πρόσωπο της επικαιρότητας και το κοσκινίζουμε, αραδιάζοντας χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες, για το βίο του), επιχείρησε να τη βγει στο πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης η Κυριακάτικη Μακεδονία. Αν και η ιστορία της εφημερίδας δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες λογικές, δείχνει τη σχεδιαζόμενη αλλαγή πλεύσης. Το κερασάκι στην τούρτα Το κείμενο υπογράφει ο Τάκης Κανελλόπουλος που δεν είναι φυσικό πρόσωπο κάτι που επίσης εφαρμόζει κατά κόρων το «θέμα».
Για τις αντιδράσεις μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ρεπορτάζ, όπως αυτό δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Μακεδονίας. Εκεί όπου περνάνε γενιές δεκατέσσερις τον υπογράφοντα το κείμενο και φυσικά την εφημερίδα.
Που όμως οφείλετε αυτή η αλλαγή πλεύσης της «Μακεδονίας»; Μα στο να τσιμπίσει φύλλα που παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της. Αν και ο Αγγελιοφόρος κυκλοφορεί μόνο τις Κυριακές, η «Μακεδονία» και η Δευτεριάτικη «Θεσσαλονίκη» δεν φαίνεται να αυξάνουν τις πωλήσεις τους. Και όταν συμβαίνει αυτό μία είναι η εύκολη λύση. Η πρόκληση. Η άλλη λύση είναι και δύσκολη αλλά χρειάζεται ανθρώπους, που δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν είναι ψηλά στη δημοσιογραφική ιεραρχία της Μακεδονίας.
Όπως και να έχει η νέα ηγετική ομάδα της Μακεδονίας θέλει να δείξει άμεσα αποτελέσματα. Τώρα το πώς θα το κάνει αυτό λίγο φαίνεται να ενδιαφέρει. Οπότε να είστε έτοιμοι και για νέα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ ανάλογου είδους.
Όσο για την πολιτική σκοπιμότητα που πιθανόν να υποψιάζονται κάποιοι-να παρουσιάσουμε ως τον κακό τον Μανουσαρίδη που μας διακόπτει τα δημοτικά συμβούλια και να εξυπηρετήσουμε τον φίλο μας τον Μπουτάρη- μοιάζει να είναι παράπλευρο όφελος για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Διότι οι σχέσεις Μπουτάρη- Μακεδονίας είναι ούτε κρύο- ούτε ζέστη και σίγουρα όχι τέτοιες για να του κάνουν ανάλογη χάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου