Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ένας είναι ο Χάρι. Ο Καστανίδης

Το πολιτικό κόλπο της ζωής του προετοιμάζει αργά και μεθοδικά ο Χάρης Καστανίδης. Κόλπο που αν του βγει, ε τότε μπροστά του ο Χάρι Πότερ θα μοιάζει με μαθητευόμενο μάγο...

Με τα μέχρι στιγμή δεδομένα οι δύο πιο ισχυροί παίχτες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ είναι ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος. Καθένας με τα καλά του και τα στραβά του. Πλην όμως κανείς τους δεν μπορεί να τραβήξει τους Παπανδρεϊκούς. Από την άλλη, ο Παπανδρέου, μοιάζει τελειωμένος, αν και το γινάτι του είναι τόσο ισχυρό, που δεν θα δίσταζε να θέσει υποψηφιότητα.Αυτό όμως μοιάζει και είναι ακραίο. Εξάλλου το Γιώργος το μόνο που θέλει αυτή τη στιγμή είναι παραμείνει αρχηγός του κινήματος, ώστε τον Ιούνιο, να μπορεί να επανεκλεγεί στη θέση του γραμματέα της ταξιδιωτικής ε συγνώμη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Εδώ εμπλέκεται ο Χάρης.


Με την σύμφωνη γνώμη και του Παπανδρέου αρχίζει να μαζεύει τα ορφανά προκρίνοντας τον εαυτό του ως τον επόμενο αρχηγό, που όμως δεν θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος. Πρόεδρος θα παραμείνει ο Γιώργος μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνιο. Μιλάμε για φοβερή εξυπνάδα τώρα.

Τη κέντα την έχουν πάρει χαμπάρι, έστω και αργά οι υπόλοιποι δύο και οργανώνουν την άμυνα τους. Ωστόσο το κακό είναι πως βρίσκονται σε δύσκολη θέση, την οποία κάνουν ακόμη δυσκολότερη, αφού οι βολές με κάτω από τη ζώνη χτυπήματα είναι αρκετές.

Βέβαια η πονηράδα των Παπανδρεϊκών δεν εξαντλείται εκεί. Με διάφορους τρόπους φροντίζει να συντηρεί την συγκεκριμένη σύγκρουση, ώστε να φθείρει τους δύο και να μπορέσει να περάσει τον Χάρη άσπιλο και αμόλυντο. Για αυτό επίσης εξαπέλυσε το κακό σκυλί Τζουμάκα που δηλώνει υποψήφιος, ώστε να νομιμοποιείται να βρίζει Βενιζέλο- Λοβέρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου